måndag 2 november 2009

i kön

I kön får man alltid lust att köpa mer.

Budgeten sa enbart Graillot men väl hemma i såg jag att det smitit med några buteljer till. 2007 Lange Nebbiolo La Spinetta och 2007 Domaine La Barroche Terroir. Det senare med hela 16% alkohol.
Ska bli riktigt kul att prova.
Kärva Artberg verkade gilla och alla bloggare med!

Har druckit ett härligt vin, 2007 Rosso di Montepulciano från Capoverso inköpt på vår resa i Toscana. Lagrat enbart på ståltank. Härlig sangiovese-nos med tät frukt och rakt igenom ren doft och smak helt enkelt.

4 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Hej Vinogram! Ikväll provade vi vinet (blint) hos Munskänkarna och det var superläckert, igen - och lätt att känna igen på sin urtypiska grenache, sina fikontoner och sötlakritsen. Efter att ha följt bloggdiskussioner om obalans var det fantastiskt hur väl inlindad alkoholen var, utan brännande sensationer. Kan nog vara mer än 16%... ;-)

Frankofilen sa...

Terroir har väl 16,3% tjong om jag minns rätt ;-)

Kul att höra att ni tycker alkoholen var väl inlindad. Jag har ju höga förhoppningar...

Finare Vinare sa...

Vi var två vid bordet och helt överens om intrycken. Diskuterade vinet efteråt med Ulf Jansson som gillade den busiga direktheten och föredrog det framför Signature, som de är nu.

Kom igen, du brukar väl inte banga för lite hedonism, Franko. Och inte vi heller! 2005 La Nerthe som var sparringpartner fick sin bana ordentligt sopad...

vinogram sa...

FV- Ja, ska bli riktigt kul att prova! Lite rädd att man kommer att leta efter alkoholen i vinet och bedömma det lite fel efter det. Men å andra sidan verkar det på er beskrivning som att vinet levererar ändå.. Snygg beskrivning av Lange Nebbiolo på er blogg. Det är mycket man blir sugen på att korka!