lördag 7 februari 2009

2004 Nebbiolo d' Alba, Marchesi di Barolo


Svärmor och S  får en ledig kväll från spisen (S har iof nästan alltid ledigt fr spisen) och får sitta och sippa på ett vin medans jag lagar lammkottletter med mängder av ekologisk vitlök och rosmarin, rotfrukterna får sig en släng av vitlöken och olivolja och sen in i ugnen. Under tiden korkar vi en nebbiolo från Alba från en pålitlig producent, Marchesi di Barolo. Pålitligheten visar sig vara sådär i detta fall.
I glaset hittar vi en fruktig och rätt kraftig parfymerad men lite obalanserad doft, vi hittar viol, rosor, farinsocker, lite dadlar, lite fat, lite sura bär finns där någonstans vilket vi inte gillar.
Smaken är medelfyllig och fruktig men lite enkel och tunn. Vi hittar viol, lite sura körsbär och lakrits. Mellanregistret är tomt och klent, däremot är slutet stramt och med ganska trevliga lena tanniner och det är den strama efterklangen som får oss att hälla upp ett glas till, annars hade nog flaskan fått stå. Kanske nåt år till i liggande läge men jag är lite tveksam.

1 kommentar:

malin sa...

Hej! Ville bara tipsa om ett jättegott rött vin som jag kom över när jag var i Napa Valley Kalifornien förra året. Det heter Midsummer Cellars Cabernet Sauvignon 2005 och har precis kommit in på systembolaget därav min glädje. Det är beställningsvara (75241) och ligger på 329 kr, men helt klart värt priset. Har fått flera fina utmärkelser i USA har jag sett. Tack för en trevlig blogg! Med vänlig hälsning malin