söndag 1 februari 2009

2006 vs 2007 Briccotondo BarberaDags att prova förra årets billigaste vin med 90p av WS mot den nya årgången.
Det visar sig att det hjälper en att förstå att att 2006 kunnat få höga poäng trots att 90p känns som ett alldeles för högt poäng, nåja. Jag la undan några 2006 för att se om de kunde utvecklas en aning på nåt år. Vid provborrning i flaskan förra året levde det inte upp till sina höga poäng.

2006 Briccotondo Barbera har en mörkröd färg, doften balanserad och vi hittar körsbär, lite röda krusbär, en aning örter. En liten animalisk ton tittar fram då och då.
I munnen är de medelfylligt med snygg balans och bra mellanregister för den här prisklassen. Vi hittar körsbär, krusbär, lite vinbär och lite fat som snyggt håller sig i bakgrunden. 
Det halvåret som den legat i källaren tycks ha gjort gott. 

2007 Briccotondo Barbera är mer en tjurig ungdom. Utöver körsbären hittar vi en jästig ton och lite alkohol. Smaken är kärvare än 2006 och lite mer spretig. Däremot är efterklangen lite stram och trevlig men helhetsintrycket är ändå inte lika bra som 2006.


Sista kassen från Erlands & Ivars, en fin liten butik med bra kött, chark och ost och en trevlig Matz, som tyvärr lägger ner sin verksamhet. Hoppas vi får se er i en ny tappning!
100 bagare för fikonmarmelad, svart tryffel och en cabvinäger som ett sista köp var inte illa.

Inga kommentarer: